Thema avond: Werkgroepen – Toekomst van Testen

Agenda

Thema avond: Werkgroepen - Toekomst van Testen

Datumwoensdag 27 november 2024
Tijd18:00 - 21:00u
Locatie
NTB
- -
1000AA -

De Toekomst van Testen

Hoe ziet het testen van software er over 5, 10, of 15 jaar uit? Waar lig jij als tester wakker van als je kijkt naar wat er in de toekomst op je af komt? Zijn Agile en DevOps werken dan achterhaald, of juist helemaal niet? Wordt de kwaliteit van systemen dan anders gemeten, of wordt er alleen nog bewijsbaar correcte software geschreven of gegenereerd, bijv. met AI en LLM's? Testen we dan helemaal niet meer?

Óf gaan we juist veel meer testen, omdat de ontwikkelaars de complexiteit van systemen maar niet onder controle krijgen? Breidt de ‘software crisis’ zich verder uit? Wat verandert er aan de systemen die we testen? Welke nieuwe testtechnieken komen op ons af, welke worden volwassen, of wordt het meer van hetzelfde? Komen er na Cloud, AI en LLM's nog meer grote veranderingen, bijv. Quantum Testing? En welke eisen zullen klanten dan stellen aan testers en aan de software die we testen?

Voorspellen is lastig, vooral als het over de toekomst van ons eigen testvak gaat. Toch is dat precies wat de werkgroep ‘Toekomst van Testen’ probeert te doen: kijken, nadenken, dromen, en beredeneren wat er met software testen in de komende jaren zou kunnen gebeuren, maar ook hoe wij als testers die toekomst mede vorm kunnen geven.

Hiervoor hebben we ook jullie input nodig! Daarom nodigen we jullie uit voor deze interactieve workshop. Graag vertellen wij jullie wat de toekomstvisie van onze werkgroep is, en horen we graag van jullie hoe jullie de toekomst van het testvak zien. Kom dus naar deze workshop en deel je visie, mening en/of opvattingen. De avond zal worden afgesloten met de bekende borrel, waarbij er gelegenheid is tot netwerken.

Event afbeeldingen